Referenssit > Tillgren Lines Oy

Tulosjärjestelyt toimi myyjän neuvonantajana kuljetusalan yrityskaupassa. Järjestelyssä Tillgren Lines Oy myi tavaraliikenteen liiketoimintansa liiketoimintakaupalla Huukin Kone Oy:lle. 

Avustimme myyjää neuvotteluissa ja yrityskauppaprosessissa sekä laadimme kauppakirjan.

Näin Tillgren Lines Oy toimitusjohtaja Sanna Tillgrén-Söderberg kertoo yrityskauppaprosessista:

 

 “Minä arvostan tekemisen meininkiä ja selkeää viestintää. Juuri sitä sain Tulosjärjestelyillä. Sain juuri sen minkä tilasin, tehokkaasti ja ammattitaidolla. “

 “Autoilu ei ole työtä, vaan elämäntapa”, tapaa sanoa itse Tillgren, siis 78 vuotias isäni. Isä onkin noudattanut elämäntapaansa säntillisesti. Heti ajokortin saatuaan 1963 hän aloitti Kinnulassa Keski-Suomessa liiketoiminnan ja sillä tiellä hän on vieläkin. Jo vuonna 1972 mukaan tuli ulkomaanrahti. 2005 perustettiin Tillgren Lines nykymuodossaan. Meillä on ollut eri aikoina taksitoimintaa, tilausajoa, postinjakelua, tienhoitoa ja rahtiliikennettä.

Kovimmallakin yrittäjäluonteella ikä tekee silti tehtävänsä. Koska perheen sisältä ei jatkajaa löydy, on meidän ollut pakko alkaa karsia liiketoimintavalikoimaa ja paloitella yritys. On pitänyt valita, mitä toimintaa voimme jatkaa ja mitkä myydä tai lopettaa. Tienhoidon ja postinjakelun olemme lopettaneet aiemmin, nyt tuli aika saatella päätökseen kunniakas 50-vuotinen työnsarka rahdinajon parissa. 

Löysimme ostajan rahtiliiketoiminnalle nopeasti. Rahtijärjestelijämme saatteli meidät yhteen erään laajentumishaluisen toimijan kanssa ja yhteinen tahtotila löytyi nopeasti. Rahtiliiketoimintamme perustui leasattuun täysperävaunuautoon. Auto on melkein uusi, eli hyvin arvokas  ja leasing-sopimustakin oli vielä moneksi vuodeksi. Leasing-järjestely vaikeutti yrityskauppaa. Miten järjestellään lunastus, rahoitus ja niin edelleen? Kävi heti selväksi, että tilanne vaatii ammattilaisen apua.

Minä olen liittynyt Keski-Suomessa Witaksen vetämään OmistajaKS -hankkeeseen. Hankkeen kautta sain tukun mahdollisia kumppaneita yritysjärjestelyissä. Laadin kaikille näistä tarjouspyynnön. Tulosjärjestelyt erottui heti edukseen. Heidän tarjous oli ylivoimainen selkeydessään. Siinä vastattiin asiantuntevasti ja jämptisti kysymykseeni. Siitä oli jätetty kaikki krumeluurit ja piilotetut lisämyyntikonsultaatiot pois. 

Sama selkeä ja jämpti linja jatkui myös yhteistyömme aikana. Neuvot olivat selkeitä ja ne tulivat ripeällä aikataululla. Kauppakirja ja kaikki muut dokumentit syntyivät ilman turhaa palaveeraamista, eikä minulle yritetty ujuttaa mitään lisämaksullisia palveluita. Heillä oli homma hanskassa ja kykyä omatoimisuuteen ja ennakointiin. Ongelmia ei aiheuttanut edes vetovastuun siirtyminen kesken prosessin Mikolta Maija-Ilonalle Mikon kertausharjoitusten vuoksi. Tulosjärjestelyillä tiimin sisäinen briiffaus oli ulkoisen viestinnän tapaan saumatonta. Sisäinen kommunikaatio on erittäin tärkeää, koska yritysjärjestelyissä aikataulut usein venyvät suunnitellusta vastapuolen aiheuttamista tai muista odottamattomista syistä ja vetovastuuta voi joutua vaihtamaan lennosta.

Palvelun asiantuntevuus:

*****

Palvelun nopeus:

*****

Kommunikaation ymmärrettävyys & johdonmukaisuus:

*****

Oma-aloitteisuus / aloitekyky:

*****

 

Jos etsitte rehtiä ja ripeäotteista yritysjärjestelijää, ottakaa yhteyttä Tulosjärjestelyihin.

 

Terveisin,

Sanna Tillgren-Söderberg

 

Ota yhteyttä, niin
voimme avustaa
sinuakin
tavoitteidesi
saavuttamisessa

Mikko Leino

Ryhdytään yhteistyöhön.

Pyydä lisätietoja tai sovi maksuton konsultaatio. Ensimmäiset keskustelut ovat maksuttomia ja aina luottamuksellisia, eivätkä ne sido sinua mihinkään. Kykenemme yleensä jo tässä tapaamisessa kertomaan, mikä yrityksen myynnissä on järkevin polku edetä ja tarvittaessa opastamaan sinut myös muiden asiantuntijoiden luo.