Referenssit > Fiksakatsastus Oy & Sulantien Autokatsastus Oy

Fiksukatsastus Oy Kokkolasta sekä Pietarsaaresta ja Sulantien Autokatsastus Oy Tuusulasta suomalaisen Plus Katsastus -ketjun omistukseen.

Tulosjärjestelyt Partners toimi yrityskaupassa myyjän neuvonantajana. Järjestelyssä Fiksukatsastus Oy:n liiketoiminta ja Sulantien Autokatsastus Oy:n koko osakekanta siirtyi Plus Katsastus Oy:n omistukseen. Myyjäyhtiöiden entiset omistajat jäävät Plus Katsastuksen palvelukseen.

Suomalainen Plus Katsastus -ketju on viime aikoina laajentunut voimakkaasti, ketjulla on yritysostojen jälkeen 38 katsastusasemaa ja sen valtakunnallinen markkinaosuus on 13% katsastusmarkkinoista ollen alan toiseksi suurin toimija. Konsernin liikevaihto kasvaa yli 20 miljoonan euron, työllistäen n. 200 alan ammattilaista. Yrityksen pääkonttori toimii Raisiossa.

Lisätietoa yrityskaupasta Pietarsaaren Sanomien jutussa:

https://www.pietarsaarensanomat.fi/artikkeli/kokkolan-ja-pietarsaaren-fiksukatsastukset-myytiin-liittyvat-osaksi-plus-katsastus-ketjua

Yrittäjä Kari Wallin kertoo yrityskauppaprossessista:

Fiksukatsastus osaksi Plus Katsastus -ketjua liiketoimintakaupan myötä – Tulosjärjestelyillä ei akut lopu, kun ostajaa etsitään 

 

Toimipisteiden tuplaus ja laajenemisen maantieteellinen hajanaisuus söivät yrittäjien voimat. Tulosjärjestelyt tuli apuun ratkaisevalla hetkellä ja löysi Fiksukatsastukselle ostajaehdokkaita jopa jonoksi asti. 

 

Koska onnistuimme kaksi kertaa Keski-Pohjanmaalla, ajattelimme että onnistumme koko Suomessa

Minä ja liikekumppanini Kari Talvitie olemme molemmat pitkän linjan katsastusmiehiä. Nautimme asiakaspalvelusta. Aloitimme oman katsastusaseman Kokkolassa 2016. Kokkolalaiset ottivat Fiksukatsastuksen heti omakseen ja meille syntyi hyvä vakaa asiakaskunta. Naapurikaupunki Pietarsaari oli luonteva laajenemissuunta. Pietarsaaren asema avattiin 2019 ja sen kehitystarina oli jotakuinkin identtinen – se otettiin hyvin vastaan ja se alkoi kannattaa hyvin nopeasti. Olimme oppineet miten keskipohjalaisille mainostetaan ja miten heitä palvellaan. 

Ajattelimme, että jos kerran kaksi kertaa on onnistuttu, niin kyllä me tämän osaamme. Siispä valtakunnallista ketjua pystyyn! Suuntana oli kaksi suurinta maakuntaa, Uusimaa ja Pirkanmaa. Vuonna 2021 oli jännittynyt, mutta itsevarma olo, kun lähes yhtäaikaa alkoi toiminta Lempäälässä, Ideaparkin läheisyydessä, ja tuusulalainen yksittäisasema siirtyi meidän omistukseemme. 

Pian huomasimme, että Fiksukatsastus ei lennä keskipohjalaisin keinoin etelässä, tai ainakin olimme haukanneet liian suuren palan kerralla. Markkinointi ei toiminut ja huonoa onneakin oli mukana jopa niin, että Lempäälän aseman kadunnimi vaihtui, eikä osoitettamme löytynyt Google Mapsista. Kun et ole Googlessa, et ole olemassa. Olimme ehkä brändinäkin väliinputoajan asemassa. Emme olleet suuri valtakunnallinen, suurilla markkinointiresursseilla, mutta emme myöskään luotettu paikallinen, oman kylän poikien katsastusasema. 

 

He olivat vakuuttuneita, että ostaja löytyy, kunhan laitetaan puhelin kuumaksi. 

 

Oma jaksaminen kävi vähiin – päätös Fiksukatsastuksen myynnistä kypsyi

Valtakunnallisen, mutta maantieteellisesti hyvin hajanaisen katsastusketjun johtamista illat ja yöt, päivät hallissa palvelemassa asiakkaita. Sellaista oli arkemme. Eipä ihme, että jaksamisemme alkoi lähestyä äärirajoja. Vaikka Lempäälän epäonnisesta toiminnasta päästiin eroon melko kivuttomasti, oli päätöksemme kypsynyt valmiiksi. Oli aika myydä Fiksukatsastus.

Eri vaiheiden jälkeen tutustuimme Tulosjärjestelyt Partnersin tiimiin. He ymmärsivät heti Fiksukatsastuksen myyntipotentiaalin jopa meitä itseämme paremmin. Meillähän oli edelleen kaksi hyvin tulosta tuottavaa asemaa Keski-Pohjanmaalla, paikallisesti erittäin hyvin toimiva palvelukonsepti ja kolmaskin asema joka oli juuri kääntynyt voitolliseksi. He olivat vakuuttuneita, että ostaja löytyy, kunhan laitetaan puhelin kuumaksi.

Olimme pyöritelleet väliinputoajaskenaariota mielessämme, eli että olemme liian suuri valtakunnallisten ketjujen ostettavaksi, mutta liian pieni itse kilpailemaan niiden kanssa. Tulosjärestelyt osoitti tämän luulon aivan vääräksi. Tulosjärjestelyillä ei puhelimista akut loppuneet. Useampi valtakunnallinen ketju osoitti kiinnostuksensa tarjouksen muodossa. 

Kiitämme Tulosjärjestelyjä ensiksikin uskoa luovan ilmapiirin rakentamisesta hetkenä, jolloin olimme aika väsyneitä. Toiseksi kiitämme hartiavoimin tehdystä työstä ostajan löytämiseksi. Kolmanneksi tietenkin hyvistä kaupoista.

 

Tulosjärjestelyjen avulla hyvät kaupat Plus Katsastuksen kanssa 

Yllätykseksemme meillä oli jopa varaa valita. Selvää oli, että meidän tilanteessamme liiketoimintakauppa oli realistinen vaihtoehto. Tässä kohtaa oli huolehdittava, että liiketoimista saadaan neuvoteltua sellainen hinta, että meille jäävät velat saataisiin kuitattua ja kelpaisihan jokin vaivanpalkka yrittäjyysvuosistakin. 

Neuvotteluja käytiin Tulosjärjestelyjen johdolla muutaman ehdokkaan kanssa. Teimme Tulosjärjestelyjen kanssa pitkää päivää. Heidän aktiivisuutensa, oma-aloitteisuutensa ja venymiskykynsä oli hienoa katsottavaa.

Ostajapuolella aktiivisinta neuvotteluhalua osoitti Plus Katsastus, joka kuuluu maan suurimpiin ja nopeimmin kasvaviin ketjuihin. Molemmin puolin kaupan kiinnostavuutta kasvatti se, että Plus Katsastuksella on hyvä asemaverkko pohjalaismaakunnissa ja näin asemien välille syntyy hyviä synergioita esimerkiksi työvoiman saatavuuden varmistamisessa. Lisäksi Plus Katsastuksella on hyvä brändi ja tehokas markkinointi, jonka edusta mekin nyt pääsemme nauttimaan. 

Meidän urillamme on nyt ympyrät sulkeutuneet. Palvelemme taas täysipäiväisesti asiakkaita hallissa ja jätämme markkinoinnin, henkilöstön hankkimisen, kassanhallinnan ja kaiken muun yritysjohtamisen ketjun hyvin resursoituihin käsiin. Olemme erittäin tyytyväisiä tähän tilanteeseen.

Kiitämme Tulosjärjestelyjä ensiksikin uskoa luovan ilmapiirin rakentamisesta hetkenä, jolloin olimme aika väsyneitä. Toiseksi kiitämme hartiavoimin tehdystä työstä ostajan löytämiseksi. Kolmanneksi kiitämme tietenkin hyvistä kaupoista.

 

Ota yhteyttä, niin
voimme avustaa
sinuakin
tavoitteidesi
saavuttamisessa

Mikko Leino

Ryhdytään yhteistyöhön.

Pyydä lisätietoja tai sovi maksuton konsultaatio. Ensimmäiset keskustelut ovat maksuttomia ja aina luottamuksellisia, eivätkä ne sido sinua mihinkään. Kykenemme yleensä jo tässä tapaamisessa kertomaan, mikä yrityksen myynnissä on järkevin polku edetä ja tarvittaessa opastamaan sinut myös muiden asiantuntijoiden luo.