Myytävät yritykset – mistä myytäviä yrityksiä voi löytää?

Hyviä paikkoja aloittaa myytävien yritysten etsintä on:

  • lähipiiri: kysy tutuilta yrittäjiltä yrityksen tulevaisuuden suunnitelmista
  • paikallisten kehitysyhtiöiden, yrittäjäjärjestöjen ja omistajanvaihdoshankkeiden sivut
  • kaupallisten toimijoiden ja välittäjien hallinnoimat sivut.

Olemme koonneet alle yhteenvedon eri sivustoista, joista voi etsiä julkisesti myynnissä olevia yrityksiä. Lisäksi kannattaa ottaa yhteyttä yrityskauppojen asiantuntijapalveluita tarjoaviin yrityksiin ja kertoa, millaista yritystä on etsimässä, koska monet kohteet myydään ns. hiljaisesti.

Etenkin pienten yritysten kohdalla jatkaja löytyy yleensä lähipiiristä, kuten sukulaisista, henkilöstöstä tai asiakkaista. Myös ostajien kannattaa olla aloitteellisia ja ilmaista, jos he ovat kiinnostuneita jatkamaan liiketoimintaa tulevaisuudessa.

 

Erilaiset myyntipalstat yrityksille

Yleisesti yritysten myyntiin keskittyvät sivut voidaan jakaa kahteen ryhmään:

  1. Paikallisten kehitysyhtiöiden, yrittäjäjärjestöjen ja omistajanvaihdoshankkeiden sivut

    Monet paikalliset yrittäjäjärjestöt, alueelliset kehitysyhtiöt ja omistajanvaihdoshankkeet tarjoavat maksuttomia sivustoja, joissa voi myydä yrityksiä. Useat toimijat tarjoavat myös maksutonta alkuvaiheen neuvonantoa yrityksen myyntiin. Alueelliset palstat ovat erityisen hyviä pienten liiketoimintojen myyntiin paikallisista verkostoista johtuen. Alueen paikalliset toimijat saattavat usein tuntea mahdollisia sopivia henkilöostajia ja pystyvät näin ollen yhdistämään osapuolia. Suurempien yritysten ostajat eivät yleensä selaa alueellisia maksuttomia sivustoja erityisen aktiivisesti.

2. Kaupalliset ja eri välittäjien hallinnoimat sivut

Useat yritysvälittäjät ja kaupalliset toimijat tarjoavat omia sivustojaan myynti-ilmoitusten alustoiksi. Välittäjien sivuilla on heidän toimeksiantonsan kautta myynnissä olevia yrityksiä. Muut kaupalliset sivut tarjoavat myynti-ilmoituksille näkyvyyttä maksua vastaan. Suuremmat, niin sanotut teolliset ostajat eivät välttämättä selaa näitä sivustoja, vaan heitä on yleensä paras lähestyä suoraan.

Yritys myynnissä

Paikallisten omistajanvaihdoshankkeiden, kehitysyhtiöiden ja yrittäjäjärjestöjen sivuja:

Uudenmaan omistajanvaihdoshankkeen sivuilla on paljon Uudenmaan alueella myynnissä olevia yrityksiä.

https://omistajanvaihdokset.yrittajat.fi/myytavat-yritykset-uusimaa-yritysporssi/

 

Kouvola Innovation eli Kinno-kehitysyhtiö ylläpitää omaa myyntisivustoa, joka keskittyy yrityksiin Kouvolan seudulla.

https://kinno.fi/tag/yritysporssi/

Business Joensuu -kehitysyhtiö hallinnoi omaa Osuva-yrityspörssiä, jossa on myynnissä alueella toimiva yrityksiä.

https://yritysporssi.businessjoensuu.fi/

Keuruun elinvoimasivustolla on myytävien yritysten palsta, jossa myydään Keuruulla ja sen lähialueella toimivia yrityksiä.

https://www.munkeuruu.fi/category/yritysporssi/

Keskipisteen Yrityspörssi keskittyy Haapaveden-Siikalatvan seutukunnan alueen myytäviin yrityksiin. Lisäksi palstalla tarjotaan vuokralle yritystoimintaan sopivia toimitiloja.

https://www.keskipisteenyritysporssi.fi/

Lapin alueen kehitysyhtiö tarjoaa maksutonta sivustoa yritysten myynti-ilmoituksille.

https://www.lapland.fi/fi/business/myytavat-yritykset-ja-investointikohteet/

 

Lapin yrittäjien sivustolla on myynnissä alueen yrityksiä. Lapissa on myynnissä korostuneen paljon matkailuun ja vapaa-aikaan keskittyviä yrityksiä.

https://www.yrityslapista.fi/#yritykset

Itä-Savon uusyrityskeskuksen sivustolla on Savonlinnan seudulla myyntiin ilmoitettuja yrityksiä ja liiketoimintoja.

https://isuyk.fi/myytavat-ja-ostettavat-yritykset/

Tiedustele maakuntasi yrittäjäjärjestöltä tai yritysten omistajanvaihdoshakkeelta alueellasi myynnissä olevista yrityksistä. 

Lisätietoja omistajavaihdoshakkeista voi tiedustella yritysten Omistajanvaihdos Foorumista

https://ov-foorumi.fi/

 

Kaupalliset ja eri välittäjien hallinnoimat sivut


Yrityspörssi

Yrityspörssi lienee kävijämäärältään suurin yritysten myynti- ja ostoilmoituksiin keskittyvä sivusto. Yrityspörssin sivuilta löytyy myös paljon hyödyllisiä artikkeleita myyntiä tai ostoa suunnitteleville. Yrityspörssissä on tyypillisesti myynnissä useita satoja yrityksiä, joita pystyy etsimään erilaisten hakukriteereiden, kuten esimerkiksi hintapyynnön, liikevaihtoluokan ja maantieteellisen sijainnin, perusteella. Yrityspörssiin ilmoituksia voivat tehdä asiantuntijat sekä yrittäjät itse.

https://www.yritysporssi.fi/


Firmakauppa

Firmakauppa on Suomen Yrityskauppojen hallinnoima sivu, joka keskittyy hieman pienempiin yrityksiin. Palvelu on maksuton ja keskittyy yrityksiin, joiden hintapyyntö on alle 200 000 euroa.

https://www.firmakauppa.fi/

Franchise-tori

Sivusto keskittyy nimensä mukaisesti tarjoamaan ketjuyrittäjyyteen liittyviä mahdollisuuksia. Sivusto palvelee ennen kaikkea ketjuyrittäjäksi haluavia.

https://franchisetori.fi/

 

Suomen yritysmyynti

Suomen yritysmyynti on yrityskauppojen välittäjäpalveluihin keskittynyt yritys. He julkaisevat verkkosivuillaan ilmoituksia myynnissä olevista yrityksistä. Tyypillisesti myynnissä olevien yritysten hintapyyntö on vähintään 200 000 euroa.

https://www.suomenyritysmyynti.fi/ostajalle.php

 

Yritysovi

Yrityskauppojen neuvonantopalveluita tarjoavan Advance Teamin sivustolla on yhtiön myynnissä olevat yritykset. Advance Team keskittyy pääsääntöisesti hieman suurempiin yrityksiin, joiden liikevaihto on yleensä vähintään 500 000 euroa.

https://yritysovi.fi/myytavat/

 

Yritys myynnissä

Yrityskaupat.net

Yritysvälittäjäpalveluita tarjoavan Suomen Yrityskaupat Oy:n myynnissä olevat yritykset löytyvät heidän verkkosivuiltaan. Yritysten koko ja maantieteellinen sijainti vaihtelee laajasti. Yksityiskohtaisten tietojen saaminen edellyttää salassapitosopimuksen allekirjoittamista.

https://www.yrityskaupat.net/fi/myytavat-yritykset/

 

Novie

Yritysvälittäjäpalveluita tarjoava Novie listaa sivuillaan heillä myynnissä olevia yrityksiä. Novien sivustolla olevat yritykset painottuvat Etelä-Suomeen.

https://www.novie.fi/myydaan-yrityksia/

 

Fonda Yrityskaupat

Fonda Yrityskaupat tarjoaa yritysvälittäjäpalveluita. Heidän verkkosivuiltaan löytyy heidän myynnissä olevat yrityksensä.

https://fondayp.fi/myytavia-yrityksia/

 

Pirkanmaan yritysvälitys

Pirkanmaan yritysvälitys listaa sivuillaan heillä myynnissä olevia yrityksiä. Yritykset sijaitsevat erityisesti Tampereella ja sen lähiseuduilla.

https://www.yrityskauppakeskus.net/myytavat-yritykset

 

Yrityskauppatalo

Yrityskauppatalo toimii pääasiassa Pirkanmaan, Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueella. Heidän sivuillaan on listattuna heillä myynnissä olevat yritykset.

https://www.yrityskauppatalo.fi/yritysmyynti-ja-osto/myytavat-yritykset

Mikko Leino

Ryhdytään yhteistyöhön.

Pyydä lisätietoja tai sovi maksuton konsultaatio. Ensimmäiset keskustelut ovat maksuttomia ja aina luottamuksellisia, eivätkä ne sido sinua mihinkään. Kykenemme yleensä jo tässä tapaamisessa kertomaan, mikä yrityksen myynnissä on järkevin polku edetä ja tarvittaessa opastamaan sinut myös muiden asiantuntijoiden luo.