Tulosjärjestelyt Partners yleiset ehdot

Näitä yleisiä ehtoja sovelletaan Tulosjärjestelyt Partners Oy:n (y-tunnus: 2402158–6) (Tulosjärjestelyt) tarjoamiin palveluihin ja kaikkiin Tulosjärjestelyiden ja sen asiakkaiden välisiin toimeksiantoihin. Näissä yleisissä ehdoissa ”me” tarkoittaa Tulosjärjestelyitä ja ”sinulla” tarkoitetaan Tulosjärjestelyiden asiakkaita, joiden kanssa toimeksiannosta on sovittu. Tulosjärjestelyiden asiakkaat ja Tulosjärjestelyt myös erikseen käytettynä ”osapuoli” ja yhdessä ”osapuolet”. Käyttämällä palveluitamme sitoudutte noudattamaan näitä yleisiä ehtoja.

Ellei erikseen ole toisin sovittu, Tulosjärjestelyiden tarjoamat palvelut suoritetaan vain näiden yleisten ehtojen puitteissa ja asiakkaan vedotessa muihin ehtoihin, ne eivät sido Tulosjärjestelyitä. Mikäli nämä yleiset ehdot ja mahdollinen toimeksiantosopimus ovat ristiriidassa keskenään, sovelletaan toimeksiantosopimusta.

1. Palvelut

Tulosjärjestelyiden tarjoamat palvelut ovat lähtökohtaisesti yrityskauppoihin liittyvää taloudellista, kaupallista ja oikeudellista neuvonantoa. Palveluihimme ei kuulu neuvontaa muunlaisissa asioissa kuten, kirjanpidollisiin, teknisiin ja ympäristöön liittyvissä kysymyksissä. Palveluihimme ei kuulu mahdollisten veroseuraamusten määrällinen arviointi tai näihin liittyvä neuvonta. Juristimme antavat oikeudellista neuvontaa vain koskien Suomen lakia. Juristiemme näkemyksiä muiden valtioiden lakeihin tai oikeusjärjestyksiin kuuluvista seikoista ei katsota oikeudelliseksi neuvonnaksi, emmekä ota vastuuta vieraan valtion lainsäädäntöä koskevista näkemyksistämme.
Tulosjärjestelyiden tarjoamat kaupalliset, taloudelliset ja oikeudelliset palvelut ja neuvot perustuvat niihin tietoihin, ohjeisiin sekä dokumentteihin, jotka on kyseisessä toimeksiannossa saatu. Meidän neuvojamme ei tule käyttää muuhun tarkoitukseen kuin siihen, mitä varten kyseinen neuvo on toimeksiannossa annettu.

2. Palkkio, kulut ja laskutus

Tulosjärjestelyiden palkkio määräytyy aikaperusteisesti kulloinkin voimassa olevien listahintojemme mukaisesti. Palkkiomme voivat määräytyä toimeksiantoon käytetyn ajan, toimeksiannon monimutkaisuuden ja kiireellisyyden sekä toimeksiantoon liittyvien taloudellisten intressien perusteella. Kokonaisvaltaisessa yrityksen myyntitoimeksiannossa palkkiomme sovitaan aina erikseen, mikä koostuu lähtökohtaisesti kiinteähintaisesta konsulttipalkkiosta ja provisiopohjaisesta onnistumispalkkiosta. Hintoihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Annamme mielellämme arvion palkkiostamme toimeksiannon alkaessa. Riippuen toimeksiannon luonteesta voimme myös sopia budjetista, erityyppisistä palkkiomalleista ja/tai säännöllisistä ilmoituksista koskien palkkiota. Arviomme eivät ole sitovia, ellei näin ole erikseen sovittu. Arvio perustuu aina senhetkisiin tietoihin. Tarkennamme arviotamme, jos toimeksiannon laajuus tai muut olosuhteet edellyttävät sitä.

Laskutamme toimeksiannosta johtuvat kohtuulliset kulumme, kuten matka- sekä viranomais-, rekisteröinti- ja majoituskulut. Muista kuin tavanomaisista ja vähäisistä kuluista voimme tapauskohtaisen harkinnan perusteella pyytää teiltä etukäteismaksua kattaaksemme nämä kulut, tai vaihtoehtoisesti järjestää näiden kulujen laskutuksen suoraan asiakkaaltamme eri palveluntarjoajien toimesta.

Laskutamme palveluistamme kuukausittain tai toimeksiannon päätyttyä, ellei erikseen ole toisin sovittu. Maksuaika on seitsemän (7) päivää laskun päiväyksestä. Viivästyneelle maksulle vaadimme viivästyskorkoa korkolain (633/1982, muutoksineen) mukaisen korkokannan mukaisesti siihen päivään asti, kun maksu on suoritettu. Arvonlisävero lisätään palkkioomme sovellettavien verosäännösten mukaisesti. Kaikki kuluttajille tarkoitetut hinnat sisältävät arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden vuosittaisiin tuntihintojen sekä toimistokulujen tarkastuksiin ilman erillistä ilmoitusta.
Jos laskua ei makseta eräpäivään mennessä, pidätämme oikeuden luopua toimeksiannosta ja asiakkaan edustamisesta. Kaikki toimeksiantosopimuksen mukaiset palkkiot, kulut ja muut suoritukset, jotka kohdistuvat aikaan ennen toimeksiannosta luopumista laskutetaan täysimääräisesti asiakkaalta.

3. Palvelupaketit

Kuluttaja-asiakkaiden osalta noudatamme soveltuvaa, kuluttajansuojalainsäädäntöä siltä osin kuin se on pakottavaa. Verkkosivuiltamme tilattavien palvelupakettien peruutusehdot (kohdat 3.1 ja 3.2) koskevat nimenomaisesti kuluttaja-asiakkaita. Muilla kuin kuluttaja-asiakkailla ei ole peruuttamisoikeutta.

3.1 Digitaalista sisältöä sisältävä palvelupaketti

Voit tilata verkkosivuiltamme digitaalista sisältöä sisältävän palvelupaketin, joka toimitetaan sinulle sähköisesti. Sisältö toimitetaan asiakkaalle sähköisesti ennen kuluttajansuojalain (38/1978, muutoksineen) mukaisen 14 vuorokauden peruuttamisajan päättymistä. Tilaamalla digitaalista sisältöä sisältävän palvelupaketin ja hyväksymällä nämä yleiset ehdot annat hyväksyntäsi sille, että digitaalinen sisältö toimitetaan sinulle kuluttajansuojalain (38/1978, muutoksineen) mukaisen peruttamisajan aikana ja näin menetät peruuttamisoikeutesi.

3.2 Palveluita sisältävä palvelupaketti

Voit tilata verkkosivuiltamme yrityskauppapalveluita sisältävän palvelupaketin. Mikäli peruutat palvelupaketin tilauksen viimeistään 14 vuorokauden kuluttua tilauksen tekemisestä, etkä ole osallistunut palvelupakettiin sisältyvään aloituskonsultaatioon, palautamme maksusi kokonaisuudessaan 14 päivän kuluessa peruuttamisilmoituksesi vastaanottamisesta. Mikäli olet tehnyt nimenomaisen pyynnön aloittaa yrityskauppapalveluita koskevan sopimuksen täyttäminen ennen kuluttajansuojalain (38/1978, muutoksineen) mukaisen 14 vuorokauden peruuttamisajan päättymistä, olet velvollinen maksamaan kohtuullisen korvauksen peruuttamisilmoituksen antamiseen mennessä sopimuksen täyttämiseksi tehdystä suorituksesta. Kohtuullisen korvauksen määrä lasketaan sopimuksen mukaisen kokonaishinnan perusteella. Sinulla ei ole peruuttamisoikeutta, mikäli sopimuksen kohteena oleva palvelu on aloitettu nimenomaisesta pyynnöstäsi ennen peruuttamisajan päättymistä ja palvelu on myös kokonaan suoritettu ennen peruuttamisajan päättymistä. Mikäli kanssasi on sovittu suullisesti tai kirjallisesti toimenpiteiden suorittamisesta ennen peruuttamisajan päättymistä taikka olet osallistunut aloituskonsultaatioaika, niin tällöin katsotaan, että sopimuksen kohteena oleva palvelu on aloitettu sinun nimenomaisesta pyynnöstäsi ennen peruuttamisajan päättymistä.

4. Immateriaalioikeudet

Kaikki immateriaalioikeudet siihen materiaalin, jonka me tuotamme toimeksiantoa varten ja sen kuluessa, on Tulosjärjestelyiden omaisuutta. Teillä on oikeus käyttää materiaaleja siihen tarkoitukseen, mitä varten ne on toimitettu.

5. Esteellisyys

Voimme olla estyneitä toimimasta edustajananne, mikäli käsillä on eturistiriitatilanne. Suoritamme aina ennen toimeksiannon vastaanottamista sisäisen esteellisyysarvioinnin poissulkeaksemme mahdolliset eturistiriitatilanteet. Huomautamme, että edustamme lukuisia muita yhtiöitä ja yksityishenkilöitä. Vastaanotetusta toimeksiannosta huolimatta voimme edelleen edustaa nykyisiä asiakkaitamme tai sitoutua edustamaan uusia asiakkaita missä tahansa asiassa, joka ei olennaisesti liity vastaanotetun toimeksiannon mukaiseen työhön, vaikka tällaisten asiakkaiden edut muissa asioissa olisivatkin teille suoraan tai epäsuorasti haitallisia tai poikkeaisivat eduistanne. Ilman asiakkaan etukäteen antamaa kirjallista suostumusta emme vastaanota uusia toimeksiantoja, joilla on merkittävä yhteys voimassa oleviin sitoumuksiimme, tai jotka olisivat asiakkaan edun vastaisia.

6. Luottamuksellisuus

Pidämme asiakkaan meille luovuttamat tiedot luottamuksellisina. Säilytämme meille toimitetun luottamuksellisen aineiston asianmukaisesti sisäisiä salassapito-ohjeitamme noudattaen, ellemme ole voimassa olevan lainsäädännön mukaan poikkeuksellisesti velvoitettuja luovuttamaan tätä tietoa tai aineistoa kolmannelle osapuolelle. Vastaavasti emme voi paljastaa toisen asiakkaan meille toimittamia tietoja toiselle asiakkaallemme, vaikka näillä tiedoilla olisi ratkaiseva merkitys tietyn tapauksen hoitamisen kannalta.

Toimeksiannon valmistuttua tai tultua muulla tavoin julkiseksi, me pidätämme oikeuden käyttää suoritettua toimeksiantoa osana omaa markkinointimateriaaliamme ja internet sivustollamme, ellette nimenomaisesti pyydä meitä pidättäytymään julkaisemasta tällaista tietoa. Julkaisemamme tiedot sisältävät kuitenkin vain jo julkiseksi tulleita faktoja.

7. Henkilötietojen käyttö

Käsittelemme henkilötietoja henkilötietojen suojaamiseen sovellettavien lakien mukaisesti muun muassa toimeksiannon hoitamisen yhteydessä, asiakassuhteen hoidossa, markkinointitarkoituksissa sekä asiakkaan tunnistamisessa. Teillä on oikeus saada tietoa siitä, miten me käsittelemme henkilötietojanne sekä siitä, kuinka te käytätte lakisääteisiä oikeuksianne rekisteröitynä.

8. Asiakirjojen säilytys

Toimeksiannon päätyttyä me säilytämme kaiken toimeksiantoon liittyvän materiaalin, joko paperilla tai sähköisessä muodossa kymmenen (10) vuoden ajan. Kymmenen (10) vuoden kuluttua pidätämme oikeuden tuhota materiaali ilman erillistä ilmoitusta. Jos asiakas pyytää meiltä kopioita tallennetusta materiaalista, kopioinnista ja muusta siihen liittyvästä hallinnollisesta työstä, tästä voi aiheutua asiakkaalle erikseen laskutettavia kustannuksia.

9. Vastuuvakuutus

Tämän toimeksiannon hetkellä meidän ammatillisen vastuuvakuutuksemme tarjoaja on:
Pohjola Vakuutus (y-tunnus: 1458359–3)
Vastuumme rajautuu kuitenkin näiden yleisten ehtojen vastuunrajoitusta koskevan kohdan 10 mukaan riippumatta ammatillisen vastuuvakuutuksemme ehdoista.

10. Neuvonta

Antamamme neuvonta soveltuu aina tiettyihin tapauskohtaisiin olosuhteisiin. Neuvonta perustuu meille kussakin toimeksiannossa annettuihin tietoihin ja ohjeisiin sekä asiakkaan oikeudelliseen asemaan toimeksiannon hetkellä. Muiden kuin asiakkaidemme ei tule tukeutua neuvoihimme, eikä asiakkaamme tule käyttää antamiamme neuvoja muussa tarkoituksessa kuin mihin ne on tarkoitettu tai muissa kuin toimeksiantoon liittyvissä asioissa. Antamamme neuvot koskevat vain taloudellisia, kaupallisia ja oikeudellisia kysymyksiä, jotka liittyvät sovittuun toimeksiantoon. Neuvomme ei takaa tietyn tuloksen saavuttamista.

Neuvomme rajoittuvat vain Suomen lakiin perustuvaan oikeudelliseen neuvontaan. Meillä voi olla yleinen käsitys muiden valtioiden eri oikeusjärjestelmien lainsäädännöstä, mutta nämä näkemykset eivät ole oikeudellisia neuvoja, eikä niihin tule tukeutua. Autamme mielellämme asiakkaitamme löytämään sopivia ulkomaisia oikeudellisia neuvonantajia. Toimeksiantaja vastaa annetun materiaalin oikeellisuudesta.

11. Vastuunrajoitus

Tulosjärjestelyiden enimmäisvastuu asiakkaalle toimeksiannon hoitamisesta aiheutuneesta vahingosta (tai asiakkaille aiheutuvasta vahingosta, jos toimeksiantoa on hoidettu useammalle asiakkaalle) on rajoitettu vahinkoa välittömästi edeltävän kahdentoista (12) kuukauden ajanjakson aikana laskutetun palkkion euromäärään. Tulosjärjestelyiden enimmäisvastuun määrä sisältää sekä osakkaiden että työntekijöiden yhteenlasketun vastuun, ja on aina rajattu enintään Tulosjärjestelyiden vastuuvakuutuksemme korvausmäärään. Pidätämme oikeuden rajata edellä mainittua enimmäisvastuun määrää toimeksiannon tietyn osa-alueen osalta pienemmäksi summaksi.
Tulosjärjestelyt on vastuussa vain asiakkaalle suoraan aiheuttamistaan vahingoista. Tulosjärjestelyt ei vastaa mistään epäsuorista tai välillisistä vahingoista, jollaisia ovat esimerkiksi saamatta jäänyt voitto, kadonnut tieto tai menetetty liikearvo. Tulosjärjestelyiden vastuun määrässä huomioidaan alentavasti määrä, jonka asiakas saa korvauksena vakuutuksestaan tai sellaisen sopimuksen tai korvaussitoumuksen perusteella, jossa asiakas on osapuolena tai edunsaajana.

Emme vastaa vahingosta, joka aiheutuu asiakkaallemme annetun neuvon tai laadittujen asiakirjojen käyttämisestä muuhun kuin niiden alkuperäiseen tarkoitukseen. Lisäksi emme vastaa vahingosta, joka aiheutuu siitä, että työtä tai jotakin sen osaa ei saateta päätökseen ehdotettuun määräaikaan mennessä tai mikäli meistä riippumattomista syistä emme pysty aloittamaan tai jatkamaan työtämme toimeksiannossa.
Antamamme neuvot on tarkoitettu vain asiakkaillemme. Emme ole vastuussa siitä, jos joku muu osapuoli kuin asiakkaamme tukeutuu neuvoomme, ja kyseiselle kolmannelle osapuolelle aiheutuu tästä syystä vahinkoa.

12. Muut neuvonantajat

Jos suosittelemme ja käytämme asiakkaan puolesta toisia neuvonantajia, näitä neuvonantajia kohdellaan itsenäisinä toimijoina. Emme ole missään tilanteessa vastuussa sellaisista suosituksista, palveluista tai neuvoista, jotka ulkopuolinen neuvonantaja antaa. Emme myöskään ole vastuussa mistään ulkopuolisten neuvonantajien tekemistä tarjouksista, palkkioarvoista tai heidän veloittamistaan palkkioista.

13. Toimeksiannon päättäminen

Toimeksianto katsotaan päättyneeksi, kun olemme suorittaneet pyydetyt toimenpiteet.
Kumpikin osapuoli voi päättää toimeksiannon päättämisestä milloin tahansa ilmoittamalla siitä toiselle osapuolelle kirjallisesti. Jos toimeksianto päätetään meidän toimestamme, ryhdymme kohtuullisiin toimiin suojellaksemme etujanne kyseissä asiassa.
Toimeksiannon päättyminen ei vaikuta osapuolten välillä jo syntyneisiin oikeuksiin ja velvollisuuksiin.

14. Vaatimusten esittäminen

Mahdolliset korvausvaatimukset koskien Tulosjärjestelyiden suorittamia palveluita on esitettävä toimeksiannosta vastaavalle henkilölle.

Toimeksiantajan on ilmoitettava mahdolliset korvausvaatimuksensa perusteiltaan yksilöitynä kirjallisesti viimeistään neljäntoista (14) päivän kuluessa saatuaan (a) toimeksiantoon liittyvän työsuorituksen tai toimitetun materiaalin tai (b) tiedon korvausvelvollisuudesta uhalla, että asiakas muutoin menettää pysyvästi ja kokonaan oikeuden korvaukseen ja muuhun mahdolliseen hyvitykseen.

Mikäli asiakkaan korvausvaatimus Tulosjärjestelyitä kohtaan perustuu kolmannen osapuolen tai viranomaisen esittämään vaatimukseen asiakasta kohtaan, meillä on oikeus vastata tällaiseen kolmannen esittämään vaatimukseen puolestanne ja tarvittaessa tehdä siitä asiakkaan puolesta sovinto edellyttäen, että Tulosjärjestelyt korvaa teille mainitun vahingon. Mikäli te itsenäisesti maksatte, sovittelette tai ryhdytte muihin toimiin kolmannen vaatimusta koskien ilman suostumustamme, Tulosjärjestelyillä ei ole korvausvastuuta kolmannen esittämään vaatimukseen liittyen.
Mikäli saatte korvauksen vaaditusta vahingosta joko meiltä tai vakuutusyhtiöltämme, teidän on siirrettävä takautumiskanteen nostamista koskeva oikeus joko meille tai vakuutusyhtiöllemme.

15. Sovellettava laki ja riitojen ratkaiseminen

Kaikkiin Tulosjärjestelyiden toimeksiantoihin sovelletaan Suomen lakia.

Kaikki näistä ehdoista tai toimeksiannostanne Tulosjärjestelyiden kanssa aiheutuvat mahdolliset riidat ratkaistaan lopullisesti välimiesmenettelyssä Keskuskauppakamarin välimiesmenettelysääntöjen mukaisesti. Välimiesoikeus on yksijäseninen. Välimiesmenettelyn paikka on Helsinki, Suomi. Välimiesmenettely ja kaikki sen yhteydessä annetut tiedot sekä kaikki menettelyn yhteydessä tehdyt päätökset ja tuomiot ovat salassa pidettäviä, eikä niitä saa missään tapauksessa paljastaa kolmansille osapuolille ilman Tulosjärjestelyiden tai asiakkaan nimenomaista kirjallista suostumusta.

Pidätämme oikeuden nostaa riitauttamattomia saamisia koskevat vaatimukset Helsingin käräjäoikeudessa tai oman harkintamme mukaan muun toimivaltaisen valtion tuomioistuimessa.