Referenssit > E. Ahonen Ky

Kuopion Tila-Auto Oy ostaa yli 60-vuotiaan Linja-autoliike E. Ahonen Ky:n liiketoiminnan – liikennöinti jatkuu Ahosen brändillä

Kuopiolainen perheyritys Kuopion Tila-Auto Oy ostaa nilsiäläisen Linja-autoliike E. Ahonen Ky:n liiketoiminnan. Vuodesta 1961 toiminut perinteikäs linja-autoalan perheyritys E. Ahonen Ky järjestää koululais- ja palveluliikenteen lisäksi ryhmille räätälöityjä tilausajoja ja valmismatkoja. Omistajavaihdoksesta huolimatta liikennöinti jatkuu kuitenkin entisellään Linja-autoliike E. Ahosen tutulla brändillä.

Kahden linja-autoalan perheyrityksen tiet kohtasivat talvella 2024 Linja-autoliike E. Ahonen Ky:n yrittäjäpariskunnan Markku ja Sinikka Ahosen suunnitellessa eläköitymistä. Kuopion Tila-Auto Oy:n yrittäjät Heikki, Juha ja Marko Tabell kiinnostuivat välittömästi alueella vuosikymmeniä toimineen yrityksen liiketoiminnasta, joka on saavuttanut vuosien saatossa lukuisten asiakkaiden luottamuksen niin valmismatkojen, tilausajojen kuin koululais- ja palveluliikenteen muodossa.

”Ajatuksissamme on ollut maltillisesti laajentaa liiketoiminta-aluettamme ja kuullessamme Linja-Autoliike E. Ahosen yrittäjien eläkesuunnitelmista, otimme heti yhteyttä Markku ja Sinikka Ahoseen. Arvostamme suuresti Ahosten suvun vuosikymmeniä jatkunutta yrittäjyyttä Nilsiän seudulla ja on hienoa päästä jatkamaan tätä tarinaa,” kertovat yrittäjäkolmikko Heikki, Juha ja Marko Tabell.

Uusilla omistajilla on vahva usko kuljetuspalvelujen kysyntään alueella. Etenkin Tahkon kehittyvä matkailualue tarjoaa kysyntää tilausajotoiminnalle.

”Haluamme jatkaa tämän perinteikkään Ahosen yrityksen jalanjäljissä tarjoamalla edelleen laadukkaita ja sujuvia kuljetuspalveluja Nilsiän ja Tahkon seudulla, sekä laajemminkin koti- ja naapurimaissa. Tahkon alue kehittyy vahvasti ja tilausajoille uskomme sijainnillisesti olevan entistä enemmän kysyntää”, kehuu Heikki Tabell.


Perheyrittäjyys ja kokemus alueen liikennöinnistä yhdisti

Linja-autoliike E. Ahonen Ky:n yrittäjille Kuopion Tila-Auto Oy tuntui luonnolliselta kumppanilta, sillä ostajalla on yli 30 vuoden kokemus liikennöinnistä Kuopion alueelta.  

”Toiveenamme oli, että toiminta saisi jatkua entisellään työllistäen henkilökuntaa sekä palvellen monipuolisesti alueen asukkaita, yrittäjiä ja Tahkon matkailijoita. Olemmekin erittäin tyytyväisiä, että vuosikymmenten työ saa jatkoa uusien omistajien käsissä”, kertoo Linja-autoliike E. Ahonen Ky:n toimitusjohtaja Markku Ahonen.

Erityisesti Tabellien perheyrittäjätausta vakuutti yrittäjäpariskunta Markku ja Sinikka Ahosen, jolle yrityksen pyörittäminen on ollut elämäntyötä täysipainoisesti vuodesta 1986 lähtien.

”Isäni Pentti Ahonen aloitti taksiyrittäjänä vuonna 1957 Rautavaaralla ja aloitti linja-autoliikennöinnin 1961, minkä jälkeen äitini Elsa Ahonen johti yritystä 1970–1980-luvulla ennen meitä. Myös serkkuni Juhani Niiranen ja monet muut perheenjäsenet ovat aina olleet tiiviisti toiminnassa mukana. Meille olikin erittäin mieluisaa ja tärkeää saada jatkajaksi aito perheyrittäjä, joka jakaa kanssamme saman arvopohjan”, iloitsee Markku Ahonen.


Omistajanvaihdos kesäkuun alussa

Yrityskauppa astuu voimaan 3.6.2024, jolloin Linja-autoliike E. Ahosen yrittäjät jäävät eläkkeelle. Vaikka yritysoston myötä omistaja vaihtuu, Ahosen nimi jää brändinä säilymään – esimerkiksi Ahosen nimi jää bussien kylkeen, varauskanavat ja nettisivut säilyvät entisellään, kuten myös täydenpalvelun asiakaskokemus matkoilla.

”Olemme panostaneet varsinkin viimeisen kuluneen vuoden aikana valmismatkavalikoimaamme ja toivomme, että Linja-autoliike E. Ahosen nykyiset ja uudet asiakkaat löytävät tuttujen matkavaihtoehtojen joukosta myös uusia kohteita, ja rohkaistuvat lähtemään mukaan matkoillemme. Asiakkaat voivat huoletta olla yhteydessä meihin loppuvuoden tilausmatkojen suunnittelun osalta ja varata normaaliin tapaan valmismatkat E. Ahosen nettisivun tai puhelinnumeron kautta, jo heti tälle kesälle”, rohkaisee Juha Tabell.

Eläkepäivät odottavat kesäkuun alussa Sinikka ja Markku Ahosta, jotka haluavat kiittää kaikkia vuosikymmenten varrella asioineita asiakkaita, yhteistyökumppaneita sekä henkilökuntaa.

Lämmin kiitos kaikille, jotka olette viimeisen 63 vuoden ajan matkustaneet punavalkoisilla busseillamme – niin asiakkaat kuin henkilökunta. Siinä on miljoonia kilometrejä yhdessä jaettu ja koettu. Mutta matka jatkuu edelleen, ja toivotammekin uusille yrittäjille oikein menestyksekkäitä kilometrejä”, päättävät Sinikka ja Markku Ahonen hymyssä suin.


Lisätiedustelut:

Markku Ahonen
Toimitusjohtaja ja yrittäjä, Linja-autoliike E. Ahonen Ky
+358 50 360 4601
markku.ahonen@eahonen.com

Juha Tabell
Toimitusjohtaja, Kuopion Tila-Auto Oy
+358 400 992 993
juha.tabell@tila-auto.com

Heikki Tabell
Yrittäjä, Kuopion Tila-Auto Oy
+358 40 7787 321
Heikki.tabell@tila-auto.com

 

Linja-autoliike E. Ahonen Ky


Nilsiäläislähtöinen Linja-autoliike E. Ahonen Ky on perinteikäs linja-autoalan perheyritys, joka palvelee tilausajoissa, valmismatkoissa sekä palvelu- ja linjaliikenteessä. Punavalkoiset bussit ovat olleet liikenteessä jo vuodesta 1961. Vuonna 2024 yrityksellä on 21 bussia sekä työllistää Nilsiän alueella 15 työntekijää.

 

Kuopion Tila-Auto Oy

Kuopion Tila-Auto Oy on kuopiolainen perheyritys, jonka historia alkaa vuodesta 1990. Alkuun asiakkaita palveltiin yhdellä invataksilla yhden kuljettajan voimin. Nykyisellään kalustoon kuuluu taksien lisäksi useita laadukkaita pikku- ja turistibusseja. Yrityksemme työllistää 40 henkilöä. Päätoimialamme on tilausajot, valmismatkat sekä sopimuspohjainen taksi- ja koululaisliikennöinti. Tilausajomme kulkevat ahkerasti ympäri Suomen, aina ulkomaille saakka. Kehittyvästä valmismatkatarjonnastamme löytyy monipuolisesti erilaisia vaihtoehtoja konsertti- ja teatterimatkoista risteilyihin ja kylpylälomiin sekä kauemmaksi Eurooppaan vieviin lomamatkoihin.

 

Tulosjärjestelyt Partners toimi yrityskaupassa myyjän juridisena neuvonantajana.

Ota yhteyttä, niin
voimme avustaa
sinuakin
tavoitteidesi
saavuttamisessa

Mikko Leino

Ryhdytään yhteistyöhön.

Pyydä lisätietoja tai sovi maksuton konsultaatio. Ensimmäiset keskustelut ovat maksuttomia ja aina luottamuksellisia, eivätkä ne sido sinua mihinkään. Kykenemme yleensä jo tässä tapaamisessa kertomaan, mikä yrityksen myynnissä on järkevin polku edetä ja tarvittaessa opastamaan sinut myös muiden asiantuntijoiden luo.